Prémium weboldal kontra hagyományos

Melyik honlapra van szükséged inkább? Helyzetfüggő. Ha például webshopban egy általános terméket árulsz, amiből sok ezer van a piacon és csupán az árban különböznek egymástól a termékek… Ez esetben nem gondolom, hogy számottevő eredményt lehet elérni azzal, ha megváltoztatjuk pozitív irányba a külcsínt egy prémium minőségű WordPress weblap segítségével, minőségi weboldal készítésben gondolkodva.

Ha azonban egy exkluzív termékről van szó, akkor csak prémium weboldal készítésben érdemes gondolkodnunk. És ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne sok ezret eladni belőle azért mert különleges, minőségi és drága. Gondolj az iPhone-ra.

Vállalkozások esetén pedig kiemelkedően fontos az, hogy a lead-nek (érdeklődő) milyen az első benyomása, aminek alapvető fontossága van az értékesítésben. Ennek az az oka, hogy mindig érzelmek alapján tudattalanul döntünk (amit utólag racionalizálunk) és az agyunk próbálja a leghamarabb kategorizálni, sablonba tenni a másik felet/dolgot, hogy a gondolkodás által elhasznált glükóz a lehető legminimálisabb legyen.

Magyarán, az agy nem szeret gondolkodni, a short cut-ot keresi. Az igényesen felépített, összehangolt színek és formák pozitív érzelmeket generálnak bennünk. Ezért is fejlődik többek között folyamatosan a belsőépítészet, lakberendezés. Aki emlékszik, hasonlítsa össze a 80-as évek bútorait, autóit a mostaniakkal. Te melyiket választanád?

Nyilván azzal, hogy az ember egy letisztult, igényes logót helyez el a honlapján, nem fognak tódulni a vevők. És nem azt kell nézni, hogy nekünk mi tetszik, hanem a leendő ügyfeleink mit preferálnak. De ha szívből vállalkozunk és igényesek vagyunk, akkor hatalmas lelkesedést adhat számunkra az, hogy olyat választunk, amivel örömmel tudunk azonosulni. Ebben is segíthet, ha minőségi weboldal készítésben gondolkodunk.

A lelkesedés megadja a motivációt, energiát a számunkra, a többi pedig részletkérdés a kitartás erejénél fogva. Nem motiválhat önmagában a pénz, mert az csak mellékhatás és könnyen kiéghetünk…

Érdemes az értékes renoménkkal játszani?

A mai online világban sokszor a vállalkozás optikai eleme csupán a weblap. Semmi mást nem lát az ügyfél a vállalkozásunkból. Ha egy vállalkozónak komoly a szándéka, tényleg körülbelül fél-egy millió forinton érdemes spórolnia? Ez nem azt sugallja, hogy én sem veszem magam komolyan és nem hiszek saját magamban? Nem volna előnyösebb alapból a minőségre törekedni, hogy komolyan vegyenek minket? Hiszen nem elég jó szakembernek lenni, ezt meg is kell mutatni a közönségnek. Átlagosak szeretnénk lenni, átlagos eredménnyel? A fent leírt kategorizálás miatt utólag már hiába váltanánk prémium honlapra, ha eljátszottuk az esélyünket.

Nyilván ez nem azt jelenti, hogy a látszatra kell (csak) adni, de mivel prémium honlapok készítéséről, karbantartásáról szól ez a honlap, így ezt a részét domborítom ki ebben a cikkben. Az, hogy a termék, szolgáltatás korrekt és megbízható módon érhető el az ügyfél részére, az alap.

Olcsójánosok kíméljenek

Ha igénytelen honlappal rendelkezünk, mi is csak azt nézzük, hogy mi a legolcsóbb, akkor nem szabad csodálkoznunk, ha hasonló mentalitású alkudozó ügyfelekkel találkozunk majd. A jó hír, hogy ezen lehet változtatni és gondolkodhatunk prémium weboldal készítésben. Ez csak döntés kérdése.

Ha valamit csinálunk, érdemes professzionális módon csinálnunk, amire méltón lehetünk büszkék családunk, ismerőseink előtt is. Azt csinálva, amit szeretünk, igényes formába öntve.

Felemelő érzés örömmel gondolni vállalkozásunkra, prémium minőségű honlapunkra, mely kiemelkedik a többi átlagos honlapok közül. Erre azonnal felfigyelnek mások, ahogy, ha száz piros színű ping-pong labda közül az egyik zöld, azonnal odavonzza a tekintetet.

Természetesen hangsúlyozom ez nem minden, a marketing, sales folyamatoknak is tökéletesen kell működnie egy megfelelő piaci réssel rendelkező termék/szolgáltatás esetén, de a megjelenés a márka szempontjából is létfontosságú.

 

Drága a prémium weboldal készítés?

A legdrágább az, amit sosem használunk. A kezdeti költsége tagadhatatlanul drágább egy igényes honlapnak a hagyományossal ellentétben. De senki nem csodálja, hogy a Trabant ára különbözik a Rolls-Royce árától. Nem szabad az ajánlatnál csak egy elemet összehasonlítani. Magát az árat. Azt is meg kell vizsgálnunk, mit kapunk cserébe pluszként?

Kiváló minőséget, mely nemcsak a megjelenésre, hanem működésre is igaz, amely megfoszt a felesleges bosszankodástól, idő és energiarabló folyamatoktól… Emellett kvalifikált ügyfeleket kapunk, akikkel öröm együtt dolgozni, és akik hajlandóak többet fizetni nekünk, ha tényleg minőségi kiszolgálásban van részük. A prémium honlap ugyanis vonzza az igényes, finom stílussal megáldott vevőket, ha a weblapunk összhangban van a szolgáltatásunk minőségével és nem nagyobb a füstje, mint a lángja…

Az ilyen ügyfelek általában jobban megbecsülnek minket, így csak nyerni lehet azon, hogy ilyen emberekkel dolgozhatunk együtt. Tehát amíg a hagyományos honlap esetében egy pozitívum van (az olcsóbb honlap elkészítés ára), addig a prémium minőségű honlapok esetén számtalan pozitív dolgot kapunk a magasabb árfekvés mellé, mellyel sok időt és energiát spórolhatunk meg hosszú távon. Ez többszörösen visszahozza a befektetett összeg árát.

Összefoglalva, nem csak a prémium weboldal készítés magasabb árából érdemes kiindulni, hanem abból, hogy cserébe mit kapunk. Prémium ügyfél dukál a weblapok Rolls-Royce-sza mellé, akivel öröm együtt dolgozni és meg is fizeti lelkesen a tiszteletdíjunkat. Értékeli igényes munkánkat. Az elegáns, letisztult, különleges honlapunkat mindenki azonosítani fogja vállalkozásunkkal, melyre méltón lehetünk büszkék elriasztva ez elégedetlenkedő, alkudozó ügyfeleket.

Keresztes Attila

Keresztes Attila

WeblapSuszter

Több, mint 10 éve kimondottan WordPress-re specializálódtunk. Nem működik WordPress weblapod, webshopod? Vírusmentesítésre, karbantartásra vagy továbbfejlesztésre van szükséged? Esetleg új, prémium minőségű honlapot szeretnél, amire büszke lehetsz és kiemel a konkurencia közül? Keress bátran és mondd el mit szeretnél pontosan.

WordPress fejlesztése, javítása, redizájnolása

WordPress fejlesztése, javítása, redizájnolása

WordPress fejlesztése, javítása, redizájnolása Új funkciókra van szükséged vagy a régiek nem megfelelően működnek? Szeretnéd újjávarázsolni WordPress weblapod kinézetét is? Nem tudod milyen lehetőségeid vannak pontosan? Mit érdemes kiválasztanod, hogy hosszú távon jó...

bővebben
WordPress weboldal karbantartása

WordPress weboldal karbantartása

WordPress weboldal karbantartása Tökéletesen működő WordPress honlapra van szükséged? Ha komoly vállalkozásban gondolkodunk, akkor nem szabad hagynunk, hogy a fókuszunkat, időnket, energiánkat az vigye el, hogy folyton a weblappal kapcsolatos hibákat javítsuk,...

bővebben
A WordPress weboldalak előnye

A WordPress weboldalak előnye

A WordPress weboldalak előnyeAz, hogy WordPress weboldalakban érdemes-e gondolkodni, az attól függ, hogy mire van szükséged. Igyekszem korrekten az előnyökről és hátrányokról is írni, hogy a legjobb döntést hozhasd meg, ha WordPress honlapban gondolkozol. Ezt...

bővebben